Автор:
Царски Пищови

Защо е важно младите хора да се ангажират по-активно с политика?

Според статистика на Gallup Intenrational, на парламентарните избори в България през 2017г., едва 14,9% от гласувалите са на възраст под 30г. 29,7% са на възраст над 60г.

Гласуващите на възраст под 35г. се отчитат за половината от гласуващото население, което ги прави мощна политическа сила. Въпреки това, най-активно гласува застаряващото поколение. Това често пречи желанията на младите да бъдат чути. 

Младите гласуващи са невероятно разнообразна група, което им позволява да представляват нуждите и защитават интересите на бъдещето поколение

 

Защо е важно да гласуваш / упражняваш правото си на глас?

Гласът ти наистина има значение и носи голяма мощ, затова трябва да го използваш разумно.

Изборите са възможност за промяна. Те имат последствия за теб (и близките ти), а гласуването е твоята възможност да определиш своето бъдеще.

Отказвайки се от правото си на вот, ти се отказваш от гласа си, от мнението си, от визията ти за по-добра държава.  Освен това, като данъкоплатец, гласувайки, избираш къде отиват парите ти.

 

Защо е важно да ти пука (дори и малко)?

Ти си потърпевш пряко и косвено от всичко, което се случва в България (икономика, инфраструктура, образование). Политиката и политическите решения засягат всеки аспект от живота ти.

България има огромен потенциал за развитие, който за момента не е разгърнат в пълна сила. По-лесно е от всякога е да си информиран гласоподавател.  Дай пример на следващите поколения. Покажи им как да отстояват позицията си и как да изградят по-добро общество.

 

 

 

instagram: @tsarski.pishtovi

Ако не намираш информацията, която търсиш, пиши ни, за да ти съдействаме. Ако пък имаш идеи за развитието на нашата платформа, ще се радваме да се включиш.