В този пост искаме да ви представим 4 предложения как да направим политиката по-достъпна за младите. Политическото и гражданското образование трябва да бъдат трансформирани от досаден предмет в училище в интересно и приятно занимание. Ние създаваме бъдещите политически лидери с действията си, примера, който даваме и образованието, което предлагаме.

1. Онлайн гласуване

Съвременни хора – съвременни методи. Технологиите в днешно време са достатъчно развити, за да обслужват разнообразни сектори. Ежедневно извършваме защитени онлайн транзакции, бихме могли и да гласуваме така – честно, прозрачно и сигурно.

2. Достъпна политика

Популяризиране и информиране на актуални политически теми чрез отворени дискусии, достъпен език, интерактивност.

3. Политически компас

Разработване на voter advice application или независим политически компас, който сравнява политическата позиция на потребителя с вижданията на партиите и показва всички партии, класирани в близост до позицията на съответния човек. Подобни приложения има в Германия, Австрия, Холандия, Швейцария, САЩ, Латвия, Испания, Англия, Франция, Дания и много други.

4. Млади представители в политиката

Повече млади представители в политиката, които да отразяват актуалните нужди и потребности на съответното поколение.

instagram: @tsarski.pishtovi

Instagram will load in the frontend.

Ако не намираш информацията, която търсиш, пиши ни, за да ти съдействаме. Ако пък имаш идеи за развитието на нашата платформа, ще се радваме да се включиш.